Vi forbereder os til turen – rejseforsikring og vaccination af børn

Så er der kun en måned til afrejse, og mange er begyndt at spørge: Glæder I jer og er I klar?

Svarene er: JA og måske! 😀

At skulle rejse med tre børn i alderen 0-7 år i fem uger kræver en del forberedelse.

Alene hvad vi skal have med af tøj, bleer, solcreme osv., tager tid at finde ud af, og det er vi heller ikke kommet til endnu.

Derudover er der også vaccinationer, rejseforsikring og pas – kedeligt men nødvendigt.

Rejseforsikring – tjek hvor meget du er dækket for og om alle familiemedlemmer er med på forsikringen

Vi har rejseforsikring hos Tjenestemændenes Forsikring (som er sammen med Tryg om rejseforsikring), og det er vi meget trygge ved. 🙂

Vi har i forbindelse med rejsen hævet vores dækningsbeløb, da rejsens pris var højere, end hvad vi var dækket for. Det vil sige, at hvis vi er nødt til at aflyse vores rejse pga. sygdom, eller hvis der pludselig sker noget i Mexico inden afrejse, kan vi få hele beløbet for rejsen tilbage.

Det vil jeg anbefale, at man får undersøgt, hvis man skal ud på en længere rejse. Den hævede pris for selve forsikringen var ikke så høj og det er da rart, at man kan få dækket hele rejsen og ikke kun noget af den, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover tjekkede jeg også lige op på, om vi alle var nævnt på policen, og det var heldigt, for det var vi ikke. Ens børn kommer ikke automatisk med på ens forsikringer, så det skal man selv sørge for, når de bliver født. Jeg havde egentlig gjort det, men ved en fejl, var vores mindstemand på 7 måneder ikke kommet med på vores rejseforsikring. Det er han så nu, og så håber vi bare ikke vi får brug for forsikringen!

Vaccinationer

Da vi har været i Thailand for knap to år siden, er fire af os vaccineret mod hepatitis. Dog har begge drenge lige fået en booster her i november, så deres vaccination nu varer i 40 år.

Vores mindstemand er for lille til en hepatitis-vaccination, men i samråd med lægen har vi valgt, at han får sin 15-måneders vaccination, inden vi tager afsted (og igen når han er 15 måneder) for at han er bedre sikret mod mæslinger.

Pas

Vores ældste søn er født i USA, så i efterårsferien var vi lige et smut på den amerikanske ambassade i København for at få nyt amerikansk pas til ham. Vi begynder jo ferien i Miami, og når man er amerikansk statsborger, kan man ikke rejse ind i USA uden et amerikansk pas, og det han havde var udløbet for et par år siden.

IMG_5769.jpg

Derudover var der også kun nogle måneder til hans danske pas udløb, og det skal jo mindst have 6 måneder tilbage når man rejser så langt. Derfor er han nu blevet beriget med to nye pas.

Et lille tip ang. pasfoto, så tog vi til Løgten Radio og TV.  Når vi bor i det nordlige Aarhus, var det virkelig nemt at køre til og prisen var på 130 kr. Modsat de 250 kr. vi gav sidst.

Huset

Og hvem passer så vores hus mens vi er væk? Vi er heldige med gode naboer, som kigger ind hver dag og så har vi også valgt at låne vores hus ud til nogle venner, så det ikke står helt tomt.

At rejse med børn – vi letter om 2 måneder!

Hjemme hos os tæller vi ned. Og vi glæder os! For vi er så heldige, at vi snart skal ud og rejse i 5 uger! Vi bruger simpelthen det sidste af barslen på en lang familietur. Det bliver så godt!

For dem, der ikke ved det, er jeg på barsel med vores tredje barn, der blev født i april 2018. Min mands barsel begynder nytårsaftensdag (velvalgt!! :D), og så letter vi d. 5 januar. Først en uges krydstogt i Caribien og så 4 uger på Yucatan-halvøen i Mexico.

IMG_4461

Billede mest for blikfang – for det er faktisk bare Molslinjen 🙂

Vi rejser altså med tre drenge i alderen 9 måneder, 5 år og 7 år.

Det er ikke første gang, vi rejser med små børn. Vores ældste er født i USA, og nåede at krydse Atlanten fire gange, inden han blev et halvt år. Siden har vi også været i USA (igen), Caribien og Thailand samt rundt i Europa i både bil og med fly. Hver gang med nye glæder og udfordringer; så jeg vil selv mene, at vi er ret rutinerede i at rejse med små børn (se også tips til flyrejse med børn her).

Dermed ikke sagt at det bliver nemt med TRE børn. For det første fik vi ikke den ”nemme treer” som vi lige regnede med. Nej, vores mindste ballademager nægtede barnevognen de første mange måneder, var god til at skrige, hader at sidde i en autostol og er bestemt heller ikke verdens bedste til at sove om natten. De to andre har altid været gode til at køre i bil og falder også altid nemt i søvn på fly. Så det bliver spændende denne gang.

I sommer var vi på Mallorca, da mindstemanden var tre måneder, men flyveturen dertil er også noget kortere end til Florida…

Heldigvis har vi følgeskab af min forældre (herefter Mormor og Morfar) de første to uger, så der er både ekstra hænder på flyet og de første to uger (=ekstra tid til afslapning og akklimatisering).

Vores fem uger lange rejse ser i grove træk således ud:

5. januar: Afrejse fra Danmark – London og så til Miami, Florida

6. januar: Afrejse fra Miami med Royal Caribbean’s Allure of the Seas

7. januar: Ankomst Bahamas

8. januar: På havet

9. januar: Ankomst Cozumel, Mexico

10. januar: Ankomst Roatan, Honduras

11. januar: Ankomst Costa Maya, Mexico

12. januar: På havet

13. januar: Ankomst Miami, Florida – Afrejse til Cancun, Mexico

14. – 20. januar: Bo på All-inclusive resort i Playa del Carmen, Mexico

21. januar – 9. februar: Bo i ferielejlighed i Playa del Carmen

10. februar: Afgang mod Danmark

11. februar: Ankomst Danmark

Da vi som nævnt har rejst en del med børn før, men kun en enkelt gang med tre og aldrig så længe har jeg – efter mange overvejelser (læs: I kommer ikke til at se mig flyde rundt på en oppustelig flamingo) valgt at dele vores erfaringer og oplevelser med jer her på siden.

Jeg håber, I vil læse med, og stil gerne alle de spørgsmål I måtte have.

 

 

Motoriske lege du kan lave med dit barn derhjemme

I nedenstående gæsteindlæg giver motorikkonsulet, Grethe Andreasen fra Motoriklab nogle tips og tricks til, hvordan du selv kan hjælpe med at træne dit barns motorik.

At lave lege i hverdagen eller lave hverdagen til en leg

– enkle tips til motoriske lege hjemme i stuen

Børn har gavn af at stimulere deres motorik og sanser hver eneste dag.  Det er helt grundlæggende bevægelser at hoppe, trille, løbe, gynge, kravle og snurre rundt. De fleste børn gør det af sig selv i leg, hvis de får rammerne til det.

Hvordan kan man som forældre, når hverdagen buldrer af sted med travlhed, sikre at børnene får de udfoldelsesmuligheder hjemme?

Her er 2 x 3 gode og enkle tips til nogle motoriske aktiviteter til dine børn.

Man kan vælge at sætte tid af til at lave lege med børnene – hvor der er fuld opmærksomhed på at være sammen om en leg.

3 gode legeøvelser, der alle stimulere vigtige elementer i den motoriske udvikling:

 1. ”Vende pandekage” : Se video demonstration her på Facebook.
 2. ” 4 hoppesteder”: Barnets skal finde 4 steder i hus eller have, hvor det er sjovt at hoppe ned fra. Afhængig af barnets alder og fantasi – så hjælp med at finde på. Ex – sofabord, nederste trappetrin, sofa, spisebord, seng, sofapuder, der ligger på gulvet. Tænk at få lov at stå på spisebordet – og hoppe ned. Det gør legen lidt farlig, og det kan øge børnenes motivation.
 3. ”Kattebold ” : Stå i knæ-fire stilling ( kravlestilling) overfor hinanden samtidig med, at I triller en bold mellem jer. Varier sværhedsgrad ved at øge afstanden eller bruge forskellige typer af bolde. I kan også skifte mellem højre og venstre hånd.

Man kan jo også vælge at lave hverdagen om til en leg. På den måde kan I tænke de samme gode bevægelser ind i hverdagens almindelige gøremål.

 1. ”Pandekage” kan laves om til kolbøtter eller en trilletur. Når der kaldes til spisning, kan børnene slå kolbøtter eller trille til hen til spisebordet – i stedet for at gå.
 2. Giv børnene en hoppeopgave i forbindelse med, at de skal i seng, hente tøj i garderoben, finde deres nattøj osv. Så kan de hoppe fra det ene sted til det andet. Hop gerne på forskellig måde – børnene er gode til at finde på.
 3. På samme måde som ovenfor – kan I bruge kravlelege til at komme fra det ene sted til det andet i huset. Børnene kan kravle på gulvet, men en udfordring kunne også være at kravle under spisestole, stuebord op over sofaen – ned på gulvet osv. På denne måde bliver stuen og målet helt automatisk til en kravleleg.

Små sjove opgaver lagt ind i hverdagen giver nogle gange en anden motivation og mening for børnene.

De mere planlagte lege er særligt gode, når det passer ind i tid og behov for nærvær mellem forældre og børn.

Begge udgangspunkter for bevægelsesaktivitet er fine. Det vigtigste er at passe det ind i jeres families hverdag – og at børnene får mulighed for sjov og stimulerende udfoldelse.

God fornøjelse hjemme i stuerne!

Med venlig hilsen

Grethe Andreasen, Motorikkonsulent

www.motoriklab.dk

 

 

Er du digital tryg?

For nylig blev jeg kontaktet for at høre, om AarhusMor sammen med InternetWeek Denmark vil være med til at sætte fokus på digital tryghed blandt børnefamilier i Aarhus.

Jeg var faktisk ret beæret over at blive spurgt, og da jeg synes, det er et vigtigt emne – og også relevant for et online medie som AarhusMor, sagde jeg ja.

Men hvad er digital tryghed og bør vi være bekymrede?

Både ja og nej – det er vel som så meget andet, at handler man på et oplyst grundlag, skal man ikke være alt for bekymret, så lad mig prøve at oplyse jer.

Ifølge rapporten ’Den digitale børnefamilie’ fra reklamebureauet Envision bruger 91 % af børn i dagtilbud digitale medier i hjemmet, og næsten halvdelen bruger dem dagligt. Samtidig er 27 % af de danske forældre bekymrede over, hvor meget tid børnene bruger på de digitale medier.

Men hvordan skal vi så som forældre navigere og agere i den digitale virkelighed?

I Danmark har 37 % af forældrene fra Generation Y (født 1975-1990) sat grænser for, hvad deres børn må på internettet. Er det få, og bør vi blive bedre til at lave retningslinjer for vores børn om, hvad de må se på nettet, hvilke apps de må bruge, og om alt på youtube bare er tilladt?

Mine børn er stadig så små (3 og 5 år), at det ikke er noget, vi har talt med dem om, men vi har regler om, at f.eks. Youtube kun bruges, når mor eller far sidder ved siden af.

Når de bliver ældre, er det da helt sikkert noget, vi vil tale med dem om, for der er ingen tvivl om, at de fortsat vil være rigtig meget online og sikkert også på medier, vi slet ikke kender til endnu. Inden da skal jeg nok også selv have sat mig bedre ind i, hvad man bør være opmærksom på, når det kommer til digital sikkerhed.

Red Barnet og Det Kriminalpræventive Råd har lavet en rigtig god hjemmeside med råd og vejledning til børn i forskellige aldersgrupper, så hvis du har større børn (4.-9. klasse) kan du evt. dele linket med dem http://sikkerchat.dk/ eller selv læse vejledningen til forældre her

Kom og hør mere om digital tryghed

Du kan også komme til et gratis og særligt mødregruppe- og fædregruppevenligt arrangement om digital tryghed (så ja babyer og småbørn er velkomne :-)).

19. april kl. 13-15 på Rampen i DOKK1, inviterer AarhusMor sammen med Internet Week Denmark nemlig til et gratis arrangement om digital tryghed for børnefamilier.

Her kan du møde Sisse Sejr-Nørgaard, journalist og aktuel med DR3-programmet ”Mit Liv Er Stjålet” om digital sikkerhed. Du kan også møde Mette Krog, Strategisk Planner fra Envision, antropolog og forfatter til den omfattende rapport ‘Den Digitale Børnefamilie‘.
Jeg vil også selv være der og tale om mine egne overvejelser om digital tryghed – både som mor og de overvejelser jeg havde og har, da jeg oprettede Facebook-gruppen Aarhus Mor.

Jeg håber mange af jer har lyst (og ikke mindst tid) til at kigge forbi og snakke med om dette relevante emne.

I kan tilmelde jer her på Internet Week Denmarks side

OBS: For at tilmelde dig skal du lave en profil på Internet Week Denmarks hjemmeside (dette er meget nemt).

Der hvor der står “Company” kan du bare skrive “Mor” eller “Far”, hvis du ikke lige vil skrive, hvor du arbejder i denne sammenhæng.
Vi glæder os til at se dig!

Gode apps til børn

Anbefalinger af gode apps til børn

Da denne liste primært er lavet ud fra egne erfaringer og ikke ud fra anbefalinger i Facebook gruppen, lægger jeg den på som et blogindlæg. Alt på bloggen står for egen regning, mens det på siderne er opstået på baggrund af det, mødre har delt i Facebook gruppen.

Måske bærer listen præg af, at jeg da jeg lavde listen havde to drenge på 3 og 5 år, men jeg ved, at flere af de populære apps også bruges af mine niecer på samme alder. De apps jeg har nævnt her, er dem, jeg og vores to drenge synes bedst om, så det er ikke en liste over samtlige af vores spil 🙂

Gode apps til 6-7 årige

Fra en mor i gruppen: DragonBox har lavet en del gode, lærerige apps. Min søn har fx haft BigNumbers og selvom det koster 69 kr., så har det været alle pengene værd. Han lærte på egen hånd, via app’en, at skrive og genkende alle tal (op til flere millioner) samt at plusse osv. da han var 5. Og for ham var det ren leg

Gode apps til 4-5 årige (nogle af spillene kan også bruges til 3-årige)

 • Ramasjang (DR)
  • Gratis
  • Mange gode små spil, hvor børnene også lærer noget
  • Kendte figurer fra Ramasjangs univers – spil med Onkel Reje, Ramasjang Mysteriet, Bamse og Kylling, Hr. Skæg, Rosa fra Rouladegade, Ramajetterne og Rasmus
 • Dyt Dyt Alfons Åberg
  • Koster ca. 20-30 kr. – Prøv alternativt Alfons Free først
  • I spillet får du opgaver med Alfons og skal bl.a. hjælpe ham med at bygge huse.
  • Alle de kendte personer fra bøgerne er med
 • LEGO My City 2
  • Gratis
  • Lidt sværere spil
  • Opbygget omkring LEGO City Universet
  • Du skal bl.a. være politiet og hjælpe med at fange en røver, ved selv at styre bilen
 • LEGO Juniors Quest
  • Gratis
  • Opbygget omkring LEGO Junior universet.
  • Hjælp politiet med at fange røveren
 • LEGO Juniors Create & Cruise
  • Gratis
  • Opbygget omkring LEGO Junior universet
  • Saml mønter så du få gaver med nye hjul, figurer og biler
  • Vores drenge synes den nye opgradering med Batman gør spillet ekstra sejt.
 • Pokemon Camp
  • Gratis
  • Flere små spil bl.a. skal du fange Pokemon ved at kaste Pokeballs på figurerne, finde flest Pokemon på tid ved kun at se silhuetterne m.m.
  • Pokemon er et hit i øjeblikket og dette er faktisk et ret godt spil.
 • PlayHospital og My PlayHome
  • Gratis – men man skal betale for den fulde version
  • Et virtuelt dukkehus, hvor du i huset skal give dem med og få dem i seng og give dem tøj på.
  • På sygehuset skal du passe dem, få dem i seng osv.
 • Cittadino
  • Gratis
  • Et påklædningsspil hvor en dreng eller pige tænker på hvad de gerne vil – ex. stå på ski, og så skal man give dem det rigtige tøj på til anledningen.
 • Toca Store
  • Toca spillene er ind imellem gratis eller koster de 20-30 kr.
  • Leg butik
  • Vælg selv hvilke varer, der skal sælges i butikken.
  • Kan spilles af to, hvor en leger købmand og den anden handler.
 • Paw Flight
  • Koster ca. 30-40 kr.
  • Vores mest populære spil lige nu
  • Handler om at styre Paw Patrol hundene gennem forskellige baner, hvor de skal fange ting, for at klare en nødsituation.
  • Hvis dine børn elsker Paw Patrol, så køb spillet – det er bestemt et af de bedre
  • Findes dog kun på engelsk, men for vores 5-årige har det ikke være noget hindring.

 

Gode apps til 2-3 årige (nogle af spillene kan også bruges til 4-5-årige – andre også af 1-årige)

 • Ramasjang
  • Gratis
  • Find beskrivelse længere oppe
 • LEGO Juniors Create & Cruise
  • Gratis
  • Til de ældste i målgruppen
  • Find beskrivelse længere oppe
 • Duplo Circus
  • Gratis
  • Klip billetter og leg med duplo figurerne i Cirkus
 • Duplo Ice Cream
  • Gratis
  • Sødt lille spil med den lille røde kanin der har det rigtig varmt og gerne vil have en is.
  • Klar små opgaver før du finder frem til isen
 • Duplo Food
  • Gratis
  • Lav burgerne og is til dem, der kommer til din butik
 • Duplo Trains
  • Gratis
  • Styr duplo toget rundt i byen
  • Vælg selv hvilke vogne der skal på
 • LEGO Duplo
  • Gratis
  • Hjælp kaninen og giraffen med at få gaven frem til løven
  • Klar små opgaver før du kommer frem til løven
 • Rasmus Klump
  • Gratis (der kan købes flere spil/sange i appen)
  • Små spil – ex puslespil, vendespil etc.
  • Lille film på 7 min der kan ses offline
 • Cirkeline
  • Gratis (der kan købes flere spil i appen)
  • Små spil – ex. Vendespil, musikspil etc.
 • Toca Doctor
  • Toca spillene er ind imellem gratis eller koster de 20-30 kr.
  • Til de ældste i målgruppen
  • Leg læg og fix forskellige skader og sygdomme
 • Toca Store
  • Toca spillene er ind imellem gratis eller koster de 20-30 kr.
  • Se beskrivelse længere oppe
 • Silke
  • Gratis (mulighed for ekstra køb)
  • Forskellige børnesange (nogle koster ekstra)
  • Vendespil, puslespil etc.
  • Lidt irriterende stemme, hvis moderen skal blande sig J
 • Curious George Zoo
  • Gratis (flere baner kan tilkøbes)
  • Hjælp Peter Pedal med at vaske og fodre dyrene i Zoo
  • Findes kun på engelsk, men efter et par gange kan barnet sagtens selv
 • Shapes and Colors by Tiny Hands
  • Gratis
  • For de yngste i målgruppen
  • Sorter ting efter farver og former
 • Hit med Lyden
  • Gratis
  • Spil der er lavet med Palle Post bogen
  • Skal hjælpe børn med at træne sprog og øve de bogstavlyde, der ofte er svære
 • Ordspillet
  • Gratis
  • Til de yngste i målgruppen og ned til 1 år
  • Tryk på et billede og hør hvad det er
  • Billeder af dyr, instrumenter og legetøj

Udover ovennævnte spil har vores børn altid godt kunne lide at se film med sig selv, så vi har optaget små sekvenser på iPad’en som de så ser. God underholdning på flyture, når der ikke er internet.

Hvilke apps er jeres børn glade for? Og hvad med dem, der er i skolealderen?

 

 

 

Tak!

Kære alle

Tusind tak for den fantastisk velkomst I har givet Aarhus Mor hjemmesiden. Jeg har kun fået positiv feedback, så det er virkelig dejligt, efter at have lagt så meget arbejde i siden.

Alene den første dag havde hjemmesiden over 800 (!) besøgende, hvilket var over alt forventning (selvom jeg nok egentlig ikke anede, hvad jeg skulle forvente).
Nu håber jeg bare, at siden vil fortsætte med at blive brugt, og det kan du selvfølgelig hjælpe med. Så brug den, og skriv til mig, hvis der er noget, du mangler.

Og ja nu fik jeg alligevel skrevet et blog-indlæg. Men er det overhovedet noget I vil læse?
Vil I høre mine tanker og tips om termotøj, at flyve med børn, gode apps og alle mulige andre hverdagsting? Giv gerne jeres ærlige mening 🙂

/Gitte